Aangifte inkomstenbelasting 2020: waar moet u op letten?

Vanaf 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting 2020 versturen. In principe moet u de aangifte voor 1 mei indienen. Dit jaar roept de Belastingdienst op om de vooraf ingevulde aangifte extra goed te controleren.   

Aangifte inkomenstenbelasting 2020

Mede door de coronacrisis is het afgelopen jaar voor sommige mensen financieel heel anders verlopen dan normaal. Als dat ook voor u geldt, moet u de vooraf ingevulde aangifte misschien aanvullen of veranderen. 

Hypotheekrenteaftrek

Zo zijn er bijvoorbeeld huiseigenaren die vorig jaar een betaalpauze met hun hypotheekverstrekker hebben afgesproken. Let in dat geval goed op bij de rubriek renteaftrek. Rente die u niet heeft betaald, mag u meestal ook niet aftrekken.  

Verder hebben meer mensen dan ooit in 2020 hun hypotheek overgesloten of een hypotheek aangevraagd. Bent u daar één van? Controleer ook dan uw gegevens extra goed. 

Tijdig aangifte doen

Ondernemers die zijn geraakt door de crisis doen er verstandig aan om tijdig aangifte te doen. De Belastingdienst verrekent een eventueel verlies namelijk automatisch met het positieve inkomen van de drie voorgaande jaren. Ondernemers kunnen daardoor belasting terugkrijgen. 

Uitstel aanvragen

Bent u bang dat u het niet redt voor 1 mei? Of moet u juist belasting betalen en stelt u dat liefst zo lang mogelijk uit? Vraag dan (ruim) voor 1 mei uitstel aan. 

Als u uitstel krijgt, heeft u tot 1 september van dit jaar de tijd om uw aangifte in te dienen. 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.