Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd?

We werken meer thuis dan vroeger en het ziet er naar uit dat dit in de toekomst zo blijft. Daardoor is de kans op schade in huis groter dan voorheen. Maar hoe zit dat met de verzekering van uw eigen spullen en die van uw werkgever?

Thuiswerken

De meeste inboedelverzekeringen keren een vergoeding uit als schade is ontstaan door brand, storm, diefstal of vandalisme en bij water- of stroomschade door kapotte leidingen. Ook schade die bij u thuis ontstaat aan spullen van andere particulieren is vaak gedekt.

Schade door eigen schuld

Dat geldt niet altijd voor schade die door eigen schuld is ontstaan. Als uw inboedelverzekering zulke schades uitsluit en u gooit per ongeluk een kop koffie over uw laptop, dan moet u de reparatiekosten zelf betalen.

Allrisk- of elektronicadekking

Een allriskdekking dekt schade door eigen schuld wel, maar kent maximale schadebedragen. In het geval van de genoemde laptop zou dit bedrag wel eens te laag kunnen zijn. Een elektronicadekking kan in dat geval een goede oplossing zijn. 

Juiste adres

Gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet dan niet om uw nieuwe adres door te geven. Uw woonadres moet namelijk overeenkomen met het adres in de administratie van uw verzekeraar. Is dit niet het geval, dan zijn uw spullen in principe niet verzekerd!

Spullen van werkgever

Spullen van uw werkgever vallen niet onder de dekking van uw inboedelverzekering. Meld zo’n schade daarom direct. Uw werkgever kan dan een claim indienen bij zijn eigen (zakelijke) verzekeraar.

Up-to-date

Omdat thuiswerken de kans op schade aan uw eigen spullen vergroot, is het verstandig om te controleren of uw inboedelverzekering nog wel up-to-date is. Wij helpen u daar graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op.