Aantal campers blijft hard stijgen

Campers zijn populairder dan ooit. Inmiddels heeft de RDW er meer dan 150.000 op kenteken gezet. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden. De populariteit is voor een deel te verklaren door de coronacrisis: naast vrijheid en onafhankelijkheid biedt een camper immers de mogelijkheid om relatief veilig op vakantie te gaan.

Aantal campers

Vooral de cijfers van de afgelopen maanden vallen op. Zo steeg de verkoop van nieuwe campers in het afgelopen kwartaal met 28% procent. In maart was die groei zelfs 44%. Een en ander blijkt uit gegevens van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

Occasions

Niet alleen nieuwe campers zijn populair, ook op de occasionmarkt doen kampeerwagens het goed. Zo goed, dat ze op het punt staan om caravans voorbij te streven, meldde branchevereniging BOVAG onlangs. 

Opvallend is ook dat steeds meer jongeren van 26 tot 35 jaar een camper aanschaffen. Uit de cijfers blijkt dat het bezit ervan in die leeftijdscategorie met een bijna een kwart is toegenomen.

Camper verzekeren

Omdat een camper een (bijzonder) motorvoertuig is, gelden voor het verzekeren ervan dezelfde regels als voor een auto. Een camper moet dus verplicht zijn verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA).  

Maar omdat een camper een kostbaar bezit is, kiezen veel eigenaren voor de zekerheid van een allrisk- of beperkt cascoverzekering. Houd er rekening mee dat deze alleen schade aan de camper zelf dekt. Voor de inboedel moet u de polis uitbreiden met een extra schadeverzekering.

Meer informatie

Heeft u een camper en zoekt u hulp om de camperverzekering te vinden die het beste bij u past? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken. Neem gerust contact met ons op.