Aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering: welke moet u kiezen?

Het kiezen van de aanvullende zorgverzekering die het beste bij u past, is best ingewikkeld. De keuze is namelijk erg groot. Datzelfde geldt voor tandartsverzekeringen.

05d49eae4651d0cf9b59c5455f59f8f8-1188x668-

Als u de verkeerde verzekering kiest, kan het gebeuren dat u betaalt voor zorg die u niet gebruikt of dat de zorg die u nodig heeft juist niet is verzekerd. Daarom loont het de moeite om elk jaar uw zorgbehoefte vast te stellen en uw aanvullende zorgverzekeringen door te nemen.

Kies de juiste dekkingen

Een aanvullende zorgverzekering biedt dekking voor behandelingen die niet onder de basisverzekering vallen. Of voor extra behandelingen. Zo is het voor veel mensen interessant om fysiotherapie te verzekeren. Maar een brillenvergoeding of orthodontie is lang niet voor iedereen nodig. 

Afhankelijk van de fase van uw leven verandert uw zorgbehoefte. Jongvolwassenen hebben andere wensen en eisen dan gezinnen met jonge kinderen of senioren. Een aanvullende zorgverzekering is daarom bijna altijd (semi)maatwerk dat afgestemd moet zijn op uw persoonlijke situatie.

Tandartsverzekering

Naast of in plaats van een aanvullende zorgverzekering kunt u een aparte tandartsverzekering afsluiten. De dekkingen van tandartsverzekeringen lopen uiteen van € 150 tot € 2.000 per jaar.  

Ook in de premies zijn er grote verschillen. De goedkoopste tandartsverzekering kost ongeveer € 100 per jaar, de duurste € 1.300. Sommige verzekeringen bieden 100% vergoeding voor behandelingen, andere 75% of 80%. Daarnaast gelden er vaak acceptatiecriteria. U kunt dus niet zomaar elke tandartsverzekering afsluiten.

Alternatief

Of u kunt besparen met een tandartsverzekering weet u alleen zeker als u al precies op de hoogte bent van de ingrepen die u volgend jaar moet ondergaan. Dat zal echter voor weinigen het geval zijn. 

Een aanvullende zorgverzekering kan een alternatief zijn voor een tandartsverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen dekken namelijk ook een (deel) de kosten van de tandarts en de mondhygiënist. Als u toch al van plan bent een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, kan het een interessante optie zijn om er één te kiezen met tandartsdekking.

Persoonlijk zorgadvies

Het is ingewikkeld om te kiezen welke aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering het beste bij u past. Wilt u hier persoonlijk advies over? Neem dan even contact met ons op.