Relaxed op vakantie? Goede voorbereiding is het halve werk!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Ga jij, net als zo’n tachtig procent van onze landgenoten, lekker op vakantie? Wat een heerlijk vooruitzicht!

facdd359-9427-4e16-b6ad-fab784542f4a

Wat je bestemming ook is, zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat. Dat is straks wel zo relaxed! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je huis veilig achterlaat en controleer nog even je reisverzekering. Ga je op vakantie naar het buitenland of ben je van plan om af en toe over de grens te hoppen? Check dan welke corona-regels er nog gelden, bijvoorbeeld voor een vaccinatiebewijs of mondkapjesplicht.

Groen en geel

Allereerst: ga bij voorkeur niet naar een land met de kleurcode oranje of rood. De belangrijkste graadmeter voor een veilige vakantie blijft de wereldkaart met groene, gele, oranje en rode gebieden. Check die dus voor je een bestemming kiest.

Huis op slot!

Het laatste wat je wilt, is dat er tijdens je vakantie wordt ingebroken. Doe je huis dus goed ‘op slot’ en tref aanvullende maatregelen. Sluit alle ramen en deuren – ook de kleine bovenlichtjes – en doe ze waar mogelijk op slot. Zorg ervoor dat er geen ladders en trapjes rondslingeren in de tuin of tegen de gevel staan. Datzelfde geldt voor kliko’s en tuinmeubilair.

Bewoonde indruk

Als je ze nog niet hebt, plaatst dan buitenlampen met een bewegingssensor. Binnen kun je een paar lampen op tijdklokken zetten. Dat helpt bij het creëren van een bewoonde indruk, zelfs als je niet thuis bent. Heb je een eigen oprit? Zet daar dan de tweede auto neer of vraag de buren om hun auto er te parkeren.

Corona-paspoort

Ga je naar het buitenland? Zorg dan dat je het Digitaal Corona Certificaat (DCC) bij je hebt. Dit Europese ‘corona-paspoort’ is in veel landen verplicht. Meer informatie vind je op deze webpagina van de overheid.

Coronaregels in het buitenland

Hier mogen de corona-regels zijn afgeschaft, in het buitenland gaat dat lang niet altijd op. Mondkapjes zijn vaak nog verplicht in het openbaar vervoer en op overdekte plaatsen waar veel mensen samenkomen. Een actueel overzicht van de regels vind je hier.

Reisverzekering

Door de pandemie hebben veel verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aangepast. Ze zien een corona-besmetting niet meer als een onzeker voorval en dat kan gevolgen hebben voor de dekking. Ga je naar een land met kleurcode groen of geel, dan bieden vrijwel alle verzekeraars nog altijd volledige dekking. Dat hoeft echter niet te gelden voor de kosten die je maakt als je in quarantaine moet. Lees de voorwaarden dus van tevoren goed door.

Wij helpen!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Twijfel je of jouw huidige reisverzekering nog wel bij je past of ben je op zoek naar een nieuwe reisverzekering? Neem dan even contact met ons op.