Drielingstorm veroorzaakt recordbedrag aan schade

De drie stormen die in de afgelopen dagen over Nederland raasden, hebben enorme schade aangericht. Daken vlogen van huizen en talloze bomen werden ontworteld. Hoewel verzekeraars nog geen exact bedrag kunnen noemen, is wel duidelijk dat alle records uit het verleden worden gebroken.

IMG_2576

Dudley, Eunice en Franklin teisterden ons land gedurende vijf dagen bijna onafgebroken. Hoewel het niet de eerste drielingstorm is, moeten we bijna honderd jaar terug voor een vergelijkbare situatie. Die deed zich voor in 1928, aldus Weerplaza.

Huizen ontruimd

Van de drie stormen was Eunice de heftigste en tevens de zwaarste van de afgelopen vier jaar. In totaal vielen er vijftien doden, waarvan vier in Nederland. Windstoten met snelheden tot bijna 150 kilometer per uur richtten op meerdere plaatsen dusdanige schade aan, dat huizen moesten worden ontruimd.

Extra personeel

Er kwamen zoveel meldingen binnen, dat de hulpdiensten overbelast raakten. Ook bij verzekeraars stond de telefoon roodgloeiend. Die hebben inmiddels extra personeel ingezet om alle schademeldingen zo snel mogelijk te kunnen behandelen.

Niet zelf klussen

Als uw huis of tuin stormschade heeft opgelopen, meld dit dan zo spoedig mogelijk en maak foto’s van de schade. Ga bij voorkeur niet zelf klussen om de schade te herstellen, dit kan gevolgen hebben voor de eventuele uitkering. Wel mag u noodvoorzieningen treffen om meer schade te voorkomen.

Autoschade

Ook als uw auto schade heeft opgelopen als gevolg van één van de stormen kunt u die vergoed krijgen. U moet dan wel een allrisk- of WA + beperkt cascoverzekering hebben afgesloten. Heeft u alleen een WA-verzekering? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor een schade-uitkering.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht of over uw woonhuis- of autoverzekering? Neem dan even contact met ons op.