Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Betaalt u een hypotheekrente die flink hoger is dan de huidige lage rente en wilt u besparen? Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden: de hypotheek oversluiten, de rentevastperiode openbreken of rentemiddeling.

Door de lage rente is het voor meer dan 20% van alle huiseigenaren financieel interessant om hun hypotheek aan te passen. Dat ze dat nog niet hebben gedaan, is omdat ze denken dat dit ingewikkeld is en bang zijn voor een hoge boeterente.

 

Oversluiten en boeterente

Hoewel de boeterente in sommige gevallen kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s, kan oversluiten toch financieel interessant zijn.

De boeterente is namelijk aftrekbaar bij uw aangifte Inkomstenbelasting. De fiscus betaalt dus een deel van de kosten. En als uw (netto) maandlasten honderden euro’s lager zijn, verdient u wat u heeft geïnvesteerd in enkele jaren terug. Zeker als u de rente voor langere tijd vastzet, kan oversluiten dus aantrekkelijk zijn.

 

Openbreken rentevastperiode

Wat voor boeterente geldt bij het oversluiten van uw hypotheek, geldt ook voor het openbreken van uw rentevastperiode. Het verschil met oversluiten is dat u wel dezelfde hypotheek bij dezelfde geldverstrekker houdt. Ook in dit geval moet u boeterente betalen die u mag aftrekken bij uw aangifte.

 

Rentemiddeling

Een derde optie is rentemiddeling. Het voordeel van rentemiddeling boven het openbreken van de rentevastperiode en het oversluiten van uw hypotheek is dat u direct minder gaat betalen zonder dat u in één keer alle boeterente hoeft te betalen.

Bij rentemiddeling berekent de geldverstrekker het gemiddelde van de rente die u nu betaalt en de huidige lage hypotheekrente van de nieuwe rentevasteperiode die u kiest. U betaalt dus geen boeterente.

 

Wat is de beste keuze voor u?

Wilt u weten of u kunt profiteren van een lagere hypotheekrente? Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden. Neem direct contact met ons op voor een afspraak via info@tripleorange.nl

Advies nodig voor uw Hypotheek oversluiten?

Bel voor persoonlijk advies: 0186 – 573949