Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering

Uw vrachtwagen vormt het kloppend hart van uw bedrijf. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de rit of het laden en lossen, dan is belangrijk om goed verzekerd te zijn.

De verzekering van uw vrachtwagen(s) is maatwerk. Niet iedere ondernemer loopt immers dezelfde risico’s en geen vrachtwagen of lading is gelijk. Vrachtwagenverzekeringen zijn er dan ook in veel varianten, afhankelijk van de soort combinatie, de te verzekeren risico’s en aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstand.


Dekkingsvormen

Net als bij personenauto’s bent u verplicht tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Deze kunt u uitbreiden met onder andere een gedeeltelijke casco-dekking. De vrachtwagen is dan ook verzekerd tegen onder meer diefstal, brand, ruitbreuk en storm. Een volledige cascodekking vergoedt ook de schade die uzelf veroorzaakt.


Aanvullende verzekeringen

De verzekering van uw vrachtauto is uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals een inzittendenverzekering en rechtsbijstandsdekking.


Lagere premie

Acht u de kans klein dat u een beroep hoeft te doen op uw vrachtwagenverzekering? Dan kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen, waardoor u minder premie hoeft te betalen. Verder tellen voor de trede vaak niet alleen de schadevrije jaren mee, maar ook de rijervaring van de bestuurder.

Advies nodig voor uw Vrachtautoverzekering?

Bel voor persoonlijk advies: 0186 – 573949