CAR-verzekering

CAR-verzekering

Als aannemer of opdrachtgever van bouwprojecten loopt u allerlei risico’s. De CAR-verzekering (Construction All Risk) is daarop aangepast. De CAR-verzekering biedt een zeer ruime dekking voor schade die ontstaat door beschadiging van het werk tijdens de bouw of montage.

Denk hierbij aan schade door een brand, storm of diefstal. Maar ook aan schade die ontstaat door een bouwfout, ontwerpfout of constructiefout. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van (ver)bouwwerkzaamheden namelijk niet.


Voor wie is een CAR-verzekering geschikt?

Op de CAR-verzekering zijn alle partijen meeverzekerd die betrokken zijn bij de bouw waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors. Het maakt hierbij niet uit of u zzp’er of ondernemer met personeel bent.


Welke CAR-verzekering past bij u?

Dat kunt u zelf bepalen. U kunt kiezen voor een doorlopende verzekering waarop alle werken zijn verzekerd of een aflopende verzekering per project.


Doorlopende CAR-verzekering

Uiteraard is het voordeel van een doorlopende verzekering dat bouwwerken binnen de afgesproken grenzen altijd meeverzekerd zijn. Vooraf spreekt u een grens af voor bijvoorbeeld de aanneemsom en de looptijd van een project. Dat voorkomt dat werken tussen de wal en het schip vallen; ook op een klein werk kan een grote schade veroorzaakt worden.


Aflopende CAR-verzekering

De aflopende CAR-verzekering is een goede optie als u een eenmalig bouwproject heeft.

Advies nodig voor uw CAR-verzekering?

Bel voor persoonlijk advies: 0186 – 573949